Patrycja Prus – niedostępna do odwołania

Jestem absolwentką Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie na kierunku dietetyka, gdzie uzyskałam swój pierwszy tytuł naukowy oraz Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, na którym obroniłam tytuł magistra dietetyki. Jestem członkiem Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej, które przy wsparciu lekarzy i dietetyków aktywnie prowadzi działalność dotyczącą diety i produktów bezglutenowych w Polsce.

Na co dzień współpracuję z poradnią „Dietetyka kliniczna STRELAU”, gdzie opiekę nad pacjentem kształtuję głównie w oparciu o wyniki badań naukowych, ale także z uwzględnieniem indywidualnego stylu życia i preferencji smakowych. Specjalizuję się w chorobach metabolicznych i autoimmunologicznych takich jak łuszczyca, Hashimoto czy atopowe zapalenie skóry. Zajmuję się także edukacją żywieniową oraz promocją holistycznego podejścia do zdrowia. Wciąż poszerzam swoją wiedzę uczestnicząc w licznych konferencjach, szkoleniach i warsztatach dedykowanych dietetykom.