O nas

Aneta Strelau

Aneta Strelau

Mgr dietetyki klinicznej, certyfikowany europejski specjalista leczenia otyłości (cert. SCOPE), Członkini Europejskiej Federacji Stowarzyszeń Dietetyków DIETS/ EFAD, Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i Na Diecie Bezglutenowej, Polskiego Towarzystwa Dietetyki, Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego, wiceprezes Fundacji promującej sport wśród dzieci i młodzieży „Warszawska Asocjacja Rugby".

Właścicielka Poradni ,,Dietetyki Klinicznej Strelau”, autorka ,,Poradnika dietetycznego dla Pacjenta z cukrzyca 2 cz. I”, "Poradnika dietetycznego dla Pacjentów z cukrzyca 2 cz. II”, ,, Dieta dla Dziecka”, ‘’Żywienie osób starszych w praktyce”.

Specjalista w zakresie leczenia otyłości oraz dietoterapii chorób autoimmunologicznych dzieci i dorosłych. Zajmuje się również poradnictwem dla dzieci objętych opieką specjalistycznych poradni zaburzeń neurorozwojowych na terenie Warszawy.

Wykładowca, uczestniczka licznych kongresów dotyczących żywienia klinicznego i chorób metabolicznych. Ekspert w licznych kampaniach edukacyjnych, w programach TV oraz w audycjach radiowych.

Patrycja Prus

Patrycja Prus

Jestem absolwentką Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie na kierunku dietetyka, gdzie uzyskałam swój pierwszy tytuł naukowy oraz Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, na którym obroniłam tytuł magistra dietetyki. Jestem członkiem Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej, które przy wsparciu lekarzy i dietetyków aktywnie prowadzi działalność dotyczącą diety i produktów bezglutenowych w Polsce.

Na co dzień współpracuję z poradnią „Dietetyka kliniczna STRELAU”, gdzie opiekę nad pacjentem kształtuję głównie w oparciu o wyniki badań naukowych, ale także z uwzględnieniem indywidualnego stylu życia i preferencji smakowych. Specjalizuję się w chorobach metabolicznych i autoimmunologicznych takich jak łuszczyca, Hashimoto czy atopowe zapalenie skóry. Zajmuję się także edukacją żywieniową oraz promocją holistycznego podejścia do zdrowia. Wciąż poszerzam swoją wiedzę uczestnicząc w licznych konferencjach, szkoleniach i warsztatach dedykowanych dietetykom.